Canbus Miniballasti

 

FinnXenon canbus-ballasti

Useissa CAN-väylällä varustetuissa autoissa on kehittynyt ajovalojärjestelmä, joka voi aiheuttaa jälkiasennusxenoneille pahoja toimintahäiriöitä mikäli xenonit asennetaan suoraan halogeenipolttimon tilalle. Auton ohjelmointi xenoneille on joissain tapauksissa mahdollista, erityisesti lähivalojen osalta. Mikäli ohjelmointia ei tehdä, yksi ratkaisu on käyttää erityistä xenonballastia, jonka suunnittelussa on otettu huomioon CAN-väyläisten autojen ajovalojärjestelmän erikoisvaatimukset. Tämä Canbus miniballasti on tällainen ballasti. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että tämä ballasti toimii takuuvarmasti aivan jokaisessa CAN-väyläisessä autossa. Eri automerkeissä kun on isojakin eroja ajovalojärjestelmissä. Mutta 2011 alkaen saamiemme kokemuksien mukaan emme tiedä tällä hetkellä yhtään automallia, jossa tämä ballasti ei toimisi. Ballastin uusin kehitysversio on saapunut varastoomme 5/2014 ja se paikkasi aiemmin puutelistalla olleet BMW E90 autot ja mersun Sprinterin ja Viton.
Ballasti toimii tietenkin aivan normaalisti myös autoissa, joissa ei ole CAN-väylää.

Parhaan mahdollisen yhteensopivuuden takaamiseksi eri CAN-väyläisissä autoissa, kylmän polttimon kirkastamiseen käytetty ylivirta on rajattu niin, ettei ylitetä normaalin halogeenipolttimon kuluttamaa virtamäärää. Näin monissa autoissa käytetyt valojärjestelmien ylivirtasuojat eivät laukea. Tämä varovainen sytytys näkyy kylmän xenonpolttimon hiukan hitaampana kirkastumisena verrattuna normaaliin miniballastiin. Tällä on luonnollisesti merkitystä vain kaukovaloissa. Mikäli autossa ei ole CAN-väylää tai valot tulevat lisävaloihin releiden kautta, suosittelemme kaukovaloihin normaalia miniballastia.

Tämä ballasti on uskoaksemme jälkiasennusmarkkinoiden paraslaatuinen Canbus ballasti. Meillä on jo yli kymmentuhannen ballastiyksilön myyntikokemus tästä ballastista. Kyseinen canbus-ballasti on ollut valikoimissamme 2011 vuoden lopusta, siitä lähtien 3 vuoden takuuajan takuuvaihtoprosentti on n. 0,3%. (tilasto päivitetty viimeksi 9/2018). Myös Philips käyttää tätä Canbus-miniballastia xenon-muutossarjoissaan.

Irtoballastien myyntisivu TÄSTÄ

 
Suuntaa antava lista autoista, joissa erikoisballasti usein tarvitaan. (voimme kuitenkin suositella käyttämään canbus-ballastia kaikissa 2010-luvun autoissa)
Audi 2001-
BMW 1998-
Chevrolet 2004-
Chrysler 2004-
Dodge 2004-
Jeep 2004-
Land Rover 2000-
Mercedes 1998-
Opel 2004-
Saab 2005-
Seat 2006-
Skoda 2005-
Volkswagen 2004-
Volvo 2005-